Het wordt op de nieuwe iPad Mini vermoedelijk mogelijk om twee apps naast elkaar te draaien, net als met iOS 9 mogelijk zal worden op de iPad Air 2.
Dat blijkt uit documenten die 9to5Mac vond in de Safari-browser die wordt geleverd bij de bètaversie van OS X El Capitan, het nieuwe besturingssysteem voor de Mac.

In juni kondigde Apple de zogenoemde 'split view'-modus aan op ontwikkelaarsconferentie WWDC. Apple zei dat de functie alleen zou werken op de iPad Air 2, en niet op oudere modellen van dat formaat of de kleinere Mini-reeks.

De iPad Mini 4 lijkt daar verandering in te brengen, en wordt volgens eerdere geruchten ook een stuk dunner. Bovendien zou de kleine tablet de beschikking krijgen over een nieuwe processor, vermoedelijk de A8X-chip die ook in de iPad Air 2 zit.

Verwacht wordt dat Apple de tablet in de herfst toont. Er zou dit jaar geen nieuwe iPad Air verschijnen, maar Apple lijkt wel te werken aan een grotere iPad Pro van 12,9 inch. De iPad Mini-reeks heeft een schermformaat van 7,9 inch.

Nu.nl

Published On: 12-08-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht