Apple ververst volgens ingewijden zijn iPad-aanbod al in januari en dan niet met één, maar twee nieuwe iPads. Het zou niet gaan om vervangers van de iPad 2, maar om duurdere modellen.

Met de drie dan op de markt zijnde iPads denkt Apple een productrange te hebben voor de gehele markt. De huidige iPad 2 wordt hierbij het instapmodel en moet dan op prijs concurreren met de nu lager geprijsde Amazon Kindle Fire. De nieuwe iPad-modellen worden gepositioneerd in het midden- en hogere segment. Dat meldt de Taiwanese tech-krant DigiTimes op basis van bronnen uit de toeleveringsindustrie.

Beter scherm, batterij
De nieuwe modellen hebben dezelfde beeldschermmaat van 9,7 inch als de huidige iPad 2, maar komen met een hogere resolutie van 1536 bij 2048 pixels. De batterijduur is naar verluid twee maal zo lang als die van de iPad 2. De nieuwe iPads zijn waarschijnlijk voorzien van de in ontwikkeling zijnde quadcore A6-processor. Ook deze eigen Apple-chip voor mobiele apparaten wordt gefabriceerd door Samsung. In de huidige iPad 2 draait de dualcore A5-processor.

Samsung is ook betrokken als leverancier van de CMOS image sensor (CIS) dat in de 5 megapixel camera wordt geïnstalleerd van het midmarket model. Het is voor het eerst dat Samsung voor een CIS een contract heeft afgesloten met Apple. De duurste iPad zal een 8 megapixel camera hebben.

Vanaf maart te koop
De nieuwe modellen moeten in maart op de markt komen. Hoewel het blijkbaar de bedoeling is dat de iPad 2 in de markt blijft om de prijsstrijd met de Kindle Fire aan te gaan, geven toeleveranciers wel aan dat de bestellingen van Apple voor de iPad 2 aan het dalen zijn. Meestal is dat een teken dat een model wordt uitgefaseerd, maar de bronnen van DigiTimes vinden het nog te vroeg om dat al te zeggen.

De twee nieuwe iPads worden volgens berichten gepresenteerd op de iWorld-beurs, wat de omgedoopte MacWorld-conferentie is. Die bijeenkomst van uitgeverij IDG, dat in Nederland Webwereld uitgeeft, staat gepland voor 26 januari in San Francisco. Apple heeft in 2008 MacWorld verlaten; nieuwe aankondigingen zijn sindsdien alleen gedaan op eigen bijeenkomsten van het bedrijf.

Webwereld

Published On: 29-12-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht