De geruchten over de nieuwe iPhone beginnen weer op gang te komen. Het meest recent gerucht is dat de volgende iPhone geen hele grote wijzigingen kent ten opzichte van de iPhone 4 en Apple er daarom voor heeft gekozen om de nieuwe iPhone 4S te noemen. De enige grote update die wordt verwacht is dat het toestel zal beschikken over een dual-core A5 processor.

De nieuwe iPhone 4S zou in september beschikbaar gaan komen bij de grote Amerikaanse providers Sprint en TMobile. De nieuwe iPhone zou ook meteen geschikt zijn voor zowel CDMA- als GSM-netwerken, waardoor Apple niet langer twee versies hoeft te produceren.

Verder zou de CPU worden vervangen voor een dualcore A5-processor en zou de kwaliteit van de camera's verder zijn verbeterd. Apple zou het plan om lte-ondersteuning te bieden hebben laten varen, dit omdat de benodigde chips hiervoor nog niet klaar zijn. Als alternatief zou Apple nu HSPA+ ondersteuning gaan bieden.

Een andere belangrijke specificatie is het RAM geheugen, hierover is nog wat onduidelijkheid. De vraag is of het RAM geheugen van de nieuwe iPhone zal worden verhoogd, de iPhone 4 heeft de beschikking over 512 MB RAM, maar we zien nu bijvoorbeeld bij het nieuwe high-end model van Samsung, de Galaxy S II, dat deze al is voorzien met 1024 MB aan RAM geheugen.

Eerdere geruchten melden dat de nieuwe iPhone qua formaat vrijwel hetzelfde zou blijven maar dat het scherm wel groter zou worden. Het scherm zou nog dichter op de randen komen te zitten, waardoor een groter scherm mogelijk wordt. Dit gerucht kwam deze keer niet naar voren maar klinkt zeker niet onwaarschijnlijk.

Volgende maand zal mogelijk een hoop duidelijk worden tijdens de Apple WorldWide Developers Conference (WWDC), op deze conferentie voor Apple ontwikkelaars wordt normaal gesproken altijd de nieuwe iPhone aangekondigd. Men gaat er toch wel vanuit dat dat dit jaar niet anders zal zijn.
Techzine

Published On: 17-05-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht