Met een nieuwe iPhone-versie van internetbelprogramma Skype kunnen gebruikers ook gesprekken voeren via het mobiele datanetwerk 3G. Dat is slechts tijdelijk gratis.

Dat meldt Skype in een toelichting op zijn weblog. Tot dusverre kon met het programma alleen worden gebeld via wifi-verbindingen, omdat Apple telefoongesprekken via 3G niet toestond, onder meer om de inkomsten te beschermen van de telecombedrijven die de iPhone leveren.

In februari liet Skype echter al weten te werken aan een nieuwe versie van het programma waarmee bellen via mobiel internet wel mogelijk is. Die is sinds dit weekeinde verkrijgbaar.

Kosten

In de toelichting schrijft het bedrijf dat bellen over 3G tot het einde van het jaar gratis is. Daarna gaat Skype kosten in rekening brengen, waarvan de precieze hoogte nog niet is vastgesteld. Bellen via wifi blijft wel gratis.

Concurrent

Een binnenkort te verschijnen update van iPhone OS, de software van Apple die de telefoon aandrijft, kunnen applicaties op de achtergrond actief blijven. Dat maakt het mogelijk dat Skype permanent actief is, en gebruikers dus ook binnenkomende gesprekken kunnen ontvangen die niet van tevoren zijn aangekondigd.

In combinatie met de mogelijkheid om via 3G te bellen, wordt Skype op de iPhone zo een serieuze concurrent van de normale telefoonfunctie van het toestel.

Bron: nu.nl

Published On: 31-05-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht