AMSTERDAM – Apple heeft maandagavond een update van de MacBook Air en MacBook Pro onthuld. Ook is er een dunnere en lichtere MacBook Pro gelanceerd met een Retinascherm.

Dat heeft Apple maandag bekendgemaakt tijden WWDC, de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. De nieuwe modellen zijn per direct verkrijgbaar.

De nieuwe MacBook Air-modellen krijgen een Ivy Bridge-processor met een werkgeheugen tot 8GB en een kloksnelheid van maximaal 1600 MHz. De grafische prestaties moeten bovendien 60 procent sneller zijn.

Daarnaast worden de MacBook Airs uitgerust met maximaal 512GB aan flash geheugen dat vier keer zo snel moet zijn als in de huidge modellen, een resolutie van 1366×768 voor de 11 inch-uitvoering en een HD-camera voor 720p-video.

Ultrabooks

De goedkoopste 11 inch MacBook Air bevat een 1,7-GHz processor, 4 GB geheugen en zal 1049 euro gaan kosten.

Bij de presentatie deelde Apple nog een sneer uit naar ultrabooks, de Windowsvariant van dunne en lichte laptops met een lange accuduur. Volgens Apple proberen vele bedrijven de Air te kopiëren, maar lukt dat niet. "De MacBook Air heeft de laptopmarkt veranderd", meent het bedrijf.

MacBook Pro

Apple introduceerde naast de Air ook een 13 inch MacBook Pro met een Intel Core i5 of i7 dualcore-processor met een snelheid tot 2,9 GHz. Het 15 inch-model bevat de i7 quadcore-processor met een snelheid van 2,7 Ghz.

Beide modellen kunnen worden voorzien van een 1TB harde schijf of een 512GB SSD-schuif die volgens Apple tot twee keer zo snel is als de huidige generatie MacBook Pro.

Zowel de Air als de Pro beschikken over een Thunderbolt-poort en twee USB 3.0-poorten. De accuduur is voor alle apparaten 7 uur, alleen de 11 inch MacBook Air doet het iets minder met 5 uur.

Retinascherm

Ook toonde het bedrijf zoals verwacht een MacBook Pro met een Retinascherm. Het aantal pixel per inch komt daarbij uit op 220 door een resolutie van 2880×1800 in een scherm van 15,4 inch. Ook zou de kijkhoek verbeterd zijn en heeft Apple naar eigen zeggen gezorgd voor minder spiegeling.

Dit model beschikt over maximaal 768GB aan flashgeheugen en onder meer USB 3.0-, HDMI- en SD-poorten.

Bovendien is Apple erin geslaagd de laptop flink lichter te maken. Met een gewicht van 2 kilo is het de lichtste MacBook Pro tot nu toe. Bovendien is de laptop met 1,8 centimeter dikte een kwart dunner dan de huidige Pro en bijna even dun als de huidige Air.

Voor deze nieuwe laptops moet echter wel diep in de buidel getast worden. Voor het 15,4 inch-model met een Retinascherm moet 2279 euro betaald worden. De consument krijgt daarvoor een 2.3 GHz quadcore Intel i7-processor, 8GB aan RAM en 256GB flash geheugen.

Nu.nl

Published On: 12-06-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht