Een inmiddels bekende mail over IBAN is opnieuw verstuurd. Het bericht is een variant op de phishingmail die  vorige week in omloop was. De mail heeft als onderwerp: Over op IBAN.

Nieuwe betaalpas
In het bericht, waarbij het IBAN-logo wordt misbruikt, staat dat de ontvanger gratis een nieuwe betaalpas met het IBAN-nummer kan aanvragen. Ook zou het mogelijk zijn voor een nieuwe pincode te kiezen. Om de nieuwe pas te bestellen moet er worden geklikt op een link in de mail. Doe dit niet!

Officiële instanties vragen nooit via de mail naar persoonlijke informatie. Waarschijnlijk proberen oplichters via phishing uw persoonlijke gegevens in handen te krijgen of komt u terecht op een malwarewebsite, waarbij uw computer wordt geïnfecteerd met schadelijke software.

International Bank Account Number
Het nieuwe IBAN (International Bank Account Number) is een langer rekeningnummer dat voor een deel bestaat uit uw huidige nummer. De verandering is een gevolg van de overgang naar één Europese betaalmarkt. Vanaf februari kan alleen nog gebruik worden gemaakt van IBAN als rekeningnummer.

fraudehelpdesk.nl

Published On: 13-05-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht