Uitgelekte builds van Windows 8 duiden op een interface en app-ontwikkelpakket die het systeem geschikt maken voor meerdere platforms, net zoals iOS, Android en WebOS.

De site Withinwindows en WinRumors heeft de afgelopen dagen nieuwe informatie over uitgelekte Windows 8-builds gepubliceerd. Daaruit blijkt dat Windows 8 extra interface-opties krijgt, waarvan de Immersive-interface die doet denken aan die van de mobiele browser in Windows Phone. Ook is een eerste applicatie gemaakt met een nieuw ontwikkelplatform voor zowel pc's als mobieltjes opgedoken.

Microsoft lijkt van Windows 8 een 'cross-platform systeem' te maken, net als Apple's iOS, Google's Android en ChromeOS en HP's WebOS, concludeert eWeek op basis van de stroom uitgelekte screenshorts.

Immersive Interface
De nieuwe Aero-interface, die als Immersive bekendstaat, is een alternatief voor de weergave die sinds Vista in Windows zit. De nieuwe interface lijkt op de tegels in de Metro-interface van Windows Phone. Een interessant nieuw voorbeeld toont de Immersive-versie van Internet Explorer 9 die er meer uitziet als de mobiele brower in Windows Phone. Ook een nieuw unlockvenster maakt gebruik van de Metro-interface. Ook de kleur van het Aero-venster is aanpasbaar zodat hij beter past bij de desktopwallpaper.

Vorige week bleek al dat Window 8 een nieuwe Ribbon-interface en welkomstscherm krijgt.

AppX-pakket
Windows 8 krijgt ook een ingebouwde PDF-lezer. De Modern Reader is een nieuwe applicatie die gebruikers PDF's laat zien en kan in- en uitzoomen en navigeren. De Modern Reader is gebaseerd op een nieuw soort applicatiepakket genaamd AppX, die ontwerpen en implementeren van programma's voor zowel computers als mobiele apparaten makkelijker moet maken. AppX zou ontwikkelaars apps laten bouwen voor zowel Windows 8 als Windows Phone 8, schrijft WithinWindows.

Backup
Volgens WinRumors krijgt Windows 8 ook SmartScreen-filtering om gebruikers beter te beschermen tegen malware. De techniek zit al in Internet Explorer en Windows Live Messenger. SmartScreen filtert URL's die leiden naar malafide sites. Windows 8 kan automatisch downloads en verdachte applicaties blokkeren.

WinRumors meldde vorige week dat een andere Windows 8-functie, History Vault, vergelijkbaar als Apple's Time Machine werkt. De History Vault kan automatisch bestanden backuppen en terugplaatsen.

Webwereld

Published On: 11-04-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht