Windows 8-tablets komen eind 2011

De eerste Windows 8-tablets komen eind 2011 op de markt. Laptops met het nieuwe besturingssysteem worden pas later verwacht omdat de prestaties van het systeem zouden tegenvallen.

Dat laten bronnen bij laptopfabrikanten weten aan Digitimes.com.

Bekend is dat Microsoft bij Windows 8 zal kiezen voor ARM-processors die het systeem geschikter maken voor mobiele apparaten als tablets. Volgens de bronnen zullen de eerste Windows 8-tablets eind 2011 voor consumenten te koop zijn.

Dezelfde bronnen stellen dat laptopfabrikanten door problemen met de prestaties van Windows 8 nog even wachten met het lanceren van Windows 8-laptops. Digitimes stelt wel dat een aantal problemen in het systeem nog worden opgelost.

2012
Steve Ballmer, CEO van Microsoft, stelde maandag in een toespraak dat Windows 8 volgend jaar op de markt zal verschijnen en dus niet al eind 2011. Ballmer verwees naar zowel tablets, laptops als pc’s.

Anonieme bronnen vertellen tegenover Winrumors.com dat Microsoft volgende week op de D9-conferentie een demo zal laten zien van het nieuwe systeem. De conferentie vindt plaats van 31 mei tot

nu.nl

Comments are closed.