Voor het eind van dit jaar zullen er meer dan twee miljard mensen wereldwijd aangesloten zijn op het internet.

Dat voorspelt de International Telecommunication Union van de Verenigde Naties (VN) na onderzoek.

De afgelopen vijf jaar verdubbelde het aantal internetters en in het afgelopen jaar steeg het aantal mensen met een internetaansluiting van 1,4 miljard naar 1,6 miljard.

Ontwikkelingslanden

Er zijn volgens het onderzoek grote verschillen waar te nemen als verschillende continenten en wel en niet ontwikkelde landen worden vergeleken.

Op dit moment bevindt 65 procent van de internetters zich in welvarende landen. Ontwikkelingslanden zijn goed voor 13,5 procent van de internetters. Aan het eind van dit jaar zal deze verhouding volgens de VN liggen op 71 om 21 procent, wat betekent dat het verschil afneemt.

Breedband

De VN zien breedband als ‘de volgende groter technologische doorbraak’. Ook Eurocommissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) pleitte eerder voor verdere uitrol van breedband om zo meer banen te creëren en de economie te stimuleren.

Snel internet via breedband is echter pas voor een klein percentage van de wereldbevolking beschikbaar. Aan het eind van 2010 zal 8 procent van de mensen een breedbandaansluiting hebben.

Mobiele telefonie

De VN onderzochten ook de uitrol van mobiele telefonie en constateren dat ontwikkelingslanden goed meekomen wat betreft de verspreiding van mobiele netwerken.

Dergelijke netwerken zijn beschikbaar voor 90 procent van de wereldbevolking en 68 procent van de bevolking van ontwikkelingslanden. “Dat is een hoger percentage dan bij welke andere technologie dan ook”, aldus de VN.

nu.nl

Published On: 20-10-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht