Een mogelijk importverbod voor de iPhone in de Verenigde Staten lijkt van de baan. Volgens de Amerikaanse International Trade Commission maakt Apple in zijn iPhone geen inbreuk op patenten van Nokia, zoals de Finse concurrent beweert.

Nokia deed zijn aanklacht in november 2009. Volgens het bedrijf maakte Apple inbreuk op een tiental van zijn patenten op het gebied van GSM, UMTS en wifi.
Nokia toonde daarbij de nodige creativiteit door de klacht voor de International Trade Commission uit te vechten. Als het daar in het gelijk wordt gesteld, krijgt Apple een importverbod opgelegd. Apple laat zijn apparaten maken in China, dus dat zou het bedrijf hard raken.
 
Opzetje lijkt mislukt
Het ziet er echter niet naar uit dat Nokia in dat opzetje slaagt. De International Trade Commission komt tot de conclusie dat van inbreuk op Nokia’s patenten geen sprake is. De onderbouwing van die beslissing is nog niet vrijgegeven. Nokia heeft in een eerste reactie gezegd dat het zich nog beraadt op het nemen van vervolgstappen.

Apple sloeg destijds terug met een tegenklacht tegen Nokia, ook bij de ITC. Daarin is nog geen uitspraak gedaan; eind 2010 hebben stafmedewerkers tijdens de voorbereiding van de zaak echter al wel gesteld dat ook in dit geval geen bewijs van patentschending is.

Automatiseringgids

Published On: 28-03-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht