Begin deze week kondigde Steve Ballmer op een Gartner-evenement aan dat er achter de schermen flink wordt gewerkt aan een Office-versie geschikt voor de iPad. Deze uitgave komt echter niet voordat een aanraakgevoelige variant voor het eigen besturingssysteem Windows uitgebracht is.

Microsoft's CEO Steve Ballmer deed op een Gartner-evenement in Florida begin deze week nieuws uit de doeken omtrent een aanraakgevoelige variant van Microsoft's Office. Hierbij zou er al worden gewerkt aan een versie geschikt voor Windows-apparaten. Pas als deze Windows-variant is uitgebracht, zal er een variant geschikt voor gebruik op de iPad komen, aldus Ballmer.

Er verscheen eerder al een Office Mobile-versie geschikt voor de iPhone, zonder specifieke ondersteuning voor gebruik op de iPad. Gebruikers van de tablets zouden volgens Microsoft beter de web-applicatie van Office kunnen gebruiken.

Bij een recentelijke bijeenkomst met ontwikkelaars kondigde Qi Lu, het hoofd van de afdeling applicaties en diensten van Microsoft, al aan dat er werd gewerkt aan aanraakgevoelige varianten van de belangrijkste Office-applicaties. Hierbij werd medegedeeld dat deze aanraakgevoelige Office-applicaties zowel voor Windows- als andere apparaten zullen worden ontwikkeld.

Het is nog niet duidelijk of de Microsoft Office-applicatie voor de iPad een Office 365-abonnement vereist, zoals bij de applicatie voor de iPhone wel het geval is. Tevens is niet bekend gemaakt wanneer een aanraakgevoelige variant voor de iPad zal worden uitgebracht.

Techzine

Published On: 09-10-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht