Microsoft heeft een roadmap gepubliceerd waarop te zien is welke functionaliteit de komende kwartalen voor OneDrive uitgerold gaan worden. Onder andere komen er diverse offline-features voor mobiele apparaten naar de opslagdienst.

Microsoft onthulde de roadmap voor 2015 op zijn Ignite-evenement dat momenteel in Chicago gehouden wordt. In het derde kwartaal voegt Microsoft offline bekijken toe aan zijn iOS- en Android-apps voor mobiele apparaten en in het vierde kwartaal komt die mogelijkheid via een universele Windows-app naar smartphones, tablets en pc's met Windows. Op een niet nader genoemd moment moeten ook offline bewerken en offline folders naar OneDrive komen.

In het derde kwartaal brengt Microsoft een preview uit van nieuwe sync-clients voor Windows- en OS X-systemen en eind 2015 moeten de uiteindelijke versies daarvan verschijnen. Bij die release zullen de OneDrive for Business- en de consumenten-versies verdergaan als een universele client, waarbij de zakelijke variant functionaliteit van de consumenten-OneDrive overneemt.

Verder staat ondersteuning voor annotaties voor pdf's met betrekking tot de iOS- en Android-clients op de agenda en moeten mogelijkheden voor moderne OneDrive-bijlagen voor Outlook uitgerold worden.

 

Tweakers.net

Published On: 07-05-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht