Het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn dat Thailand momenteel te kampen heeft met overstromingen. Naast dat dit natuurlijk een enorm drama is voor de plaatselijke bevolking heeft dit helaas ook invloed op de harde schijven markt.

Een belangrijk deel van de productie van harde schijven en onderdelen hiervan vindt plaats in Thailand. Western Digital produceert bijvoorbeeld 60% van haar schijven in Thailand, en Seagate haalt er veel onderdelen vandaan. Ook de fabrikant die voor 70% van de motoren in harde schijven zorgt (Nidec Corp) bevindt zich in Thailand.

Hierdoor wordt een groot tekort aan harde schijven verwacht voor het laatste kwartaal van dit jaar met een uitloop tot waarschijnlijk februari 2012. Dit nieuws is de afgelopen dagen bij grofweg iedere leverancier doorgedrongen, wat ervoor gezorgd heeft dat er min of meer blinde paniek in de markt is ontstaan. Distributeurs van harde schijven hebben de prijzen enorm verhoogd (soms bijna verdubbeld) of leveren momenteel helemaal niet.

Dit heeft voor Mega Bite en haar klanten de volgende gevolgen:

  • Voor harde schijven die we momenteel niet op voorraad hebben kunnen we geen duidelijke levertijden of prijzen opgeven.
  • Om te voorkomen dat andere partijen onze volledige harde schijven voorraad opkopen (en wij dus geen enkele NAS inclusief schijven meer kunnen verkopen) hebben we een limiet van maximaal 5 harde schijven per klant ingesteld.
  • Prijzen van harde schijven zullen de komende maanden hoger zijn dan normaal

Mega Bite

Published On: 26-10-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht