Het Nederlandse Philips werkt aan een smartphone met een extreem lange accuduur. De telefoon zou in standby-modus 35 dagen mee gaan en biedt 18 uur aan gesprektijd met een 3G-verbinding.
 
Dat berichten diverse buitenlandse media.
 
Wanneer de Philips Xenium W8510 uit zal komen, is nog niet duidelijk. Ook ontbreken nog veel specificaties van het toestel. De W8510 krijgt in ieder geval een 4,7 inch HD-scherm, een 3300 mAh accu en draait op Android.

Hoewel de capaciteit vrij hoog is, zou het nieuwe toestel het volgens Philips ook moeten hebben van diverse softwareaanpassingen.

Zo zou de smartphone de kloksnelheid van de processor omlaag schroeven wanneer het aanvoelt dat er geen snelheid nodig is. Ook het automatisch uitschakelen van radio-functies moet helpen. Bovendien heeft Philips een fysieke knop aan de zijkant van de telefoon verwerkt waarmee gebruikers in één keer verbindingen als Bluetooth, GPS en Wifi kunnen uitschakelen.
 
Ook de snellaadfunctie is indrukwekkend. Philips belooft dat als de telefoon 10 minuten wordt opgeladen hij 20 uur in standby-modus kan blijven staan. Bovendien is dan ook 2 uur bellen mogelijk. Na een half uur opladen verlengt de standby-tijd zelfs naar 57 uur en de gesprekstijd naar 6 uur.
 
De W8510 maakt gebruik van de Xenium-technologie van Philips die al in ieder geval sinds 2007 gebruikt wordt. De W8510 lijkt geen high end-toestel te worden met de nieuwste en beste specificaties.

Nu.nl

Published On: 19-07-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht