ALKMAAR – De politie Noord-Holland Noord waarschuwt voor internetoplichting via e-mails die van de politie afkomstig lijken.

Bij de politie Noord-Holland Noord kwam donderdag de eerste melding binnen van deze vorm van internetfraude. Het slachtoffer had zich inderdaad laten verleiden tot het betalen van de boete.De slachtoffers krijgen bericht dat ze wegens het downloaden van muziek een boete van 100 euro moeten betalen. Als de boete niet wordt betaald, worden alle bestanden van de computer verwijderd, zo waarschuwt 'de politie' in de e-mail.

"Wij horen dit nu voor het eerst, maar het speelt ongetwijfeld niet alleen in onze regio'', aldus een woordvoerder vrijdag.

Dezelfde melding

Wat het slachtoffer ook probeerde, iedere keer kreeg hij dezelfde melding in beeld. De boete moest hij voldoen via Ukash, een betalingssysteem via onder meer tabakszaken en tankstations. Nadat de man had betaald, kon hij zijn computer weer normaal gebruiken.

De politie benadrukt dat ze bij het uitschrijven van bekeuringen nooit gebruik maakt van internet. Ook worden geen boetes via die weg geïnd.

Nu.nl

Published On: 15-06-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht