Microsoft laat er geen gras over groeien en geeft steeds meer van zijn Office-apps ondersteuning voor de Apple Watch. Na PowerPoint en OneDrive volgt vandaag de Outlook-app voor iOS. Deze toont nu je Postvak IN en agenda op je pols.

De Watch-app richt zich vooral op het lezen van e-mail en toont deze in een Glance/Snelle blik. Daarnaast is het mogelijk om met dictaten of standaard antwoorden te reageren. Tot slot staat je agenda altijd klaar.

Microsoft heeft de functionaliteit simpel gehouden. De app toont alleen ongelezen e-mail en na het beantwoorden, verwijderen of archiveren is een e-mail niet meer op de Watch terug te vinden. Vanuit de notificaties is het mogelijk een bericht te verwijderen, snoozen of als gelezen te markeren.

Net als in de iPhone-app maakt Outlook op de Apple Watch onderscheid tussen gewone mail en je focus-inbox met daarin alleen e-mail die de app voor jou als belangrijk markeert. Outlook voor iOS werd begin dit jaar prima ontvangen en ook het Watch-component is goed uitgewerkt. Microsoft maakt prima Apple Watch-apps.

 

OneMoreThing.nl

Published On: 07-08-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht