Het bereik van 3G-netwerken zal binnenshuis verbeterd worden, meldt KPN. De telecomprovider wil dit bereiken door gebruik te maken van de 900 MHz-frequentie. T-Mobile maakte al eerder zulke plannen bekend.

Deze lage frequentie kan beter penetreren door muren dan bijvoorbeeld de 2100 MHz-frequentie die nu veelal wordt toegepast. Het gebruik van de lagere frequentie voor 3G-netwerken wordt vanaf vandaag officieel toegestaan. Voorheen moest de frequentie gebruikt worden voor 2G-netwerken. De 2100 MHz-band zal vanwege capaciteitsproblemen in gebruik blijven voor 3G-signalen.

Hoe snel de uitrol zal verlopen is nog onduidelijk. KPN is momenteel bezig met tests in Alkmaar en hoopt na de zomer op grotere schaal een uitrol te realiseren. Aan het einde van 2013 wil de provider 'veel mensen' voorzien van 900 MHz-ondersteuning, maar dat is een erg vage maat.

Vodafone is op dit moment de enige grote telecomprovider die geen plannen bekend heeft gemaakt voor de toepassing van 900 MHz voor 3G-netwerken. De mogelijkheid wordt nog onderzocht, meldt een woordvoerder.

Techzine

Published On: 03-07-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht