Google heeft Google Realtime Search, waar internetters alleen realtime zoekresultaten kunnen vinden, tijdelijk offline gehaald vanwege een integratie met sociaal netwerk Google+.

Dat heeft Google maandag bekendgemaakt. Op Twitter bleek dat het gebruikers was opgevallen dat de functie niet meer werkte.

Eind 2010 werd Realtime Search gelanceerd. De zoekmachine toont live updates, afkomstig van onder meer Twitter en Facebook. Vorige week lanceerde Google het sociale netwerk Google+ en het bedrijf onderzoekt nu hoe de twee functionaliteit kunnen samenwerken.

Integratie

Om te integratie goed te kunnen laten verlopen, moet de live zoekmachine echter tijdelijk offline. Wanneer Realtime Search weer beschikbaar is, is niet duidelijk. Google, zo blijkt uit de verklaring van het bedrijf, wil berichten van Google+ in de zoekmachine opnemen.

Of de integratie ook de andere kant op gaat werken, live updates van andere netwerken via Google+ zien, is niet duidelijk.


Google+ open

Afgelopen weekend heeft de zoekgigant het sociale netwerk wel opengezet voor iedereen. Voorheen was Google+ alleen bereikbaar op uitnodiging om storingen te voorkomen. Er zijn overigens nog wel meldingen dat het aanmelden nog niet vlekkeloos werkt.


nu

Published On: 04-07-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht