Vooral een sterke vraag naar iPhones en Mac computers hebben de nettowinst van het  Amerikaanse technologieconcern Apple in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 95 procent omhoog doen schieten tot 5,99 miljard dollar (4,1 miljard euro).

Dat heeft de onderneming woensdag bekendgemaakt. De omzet schoot 83 procent omhoog tot 24,67 miljard dollar.

Apple verkocht in totaal 18,65 miljoen iPhones, het belangrijkste product van de onderneming. Dat komt neer op een stijging van 113 procent vergeleken met een jaar eerder. De computerverkopen stegen met 28 procent tot 3,76 miljoen. 

iPad
Apple bracht wel minder iPads aan de man. In totaal gingen er 4,69 miljoen over de toonbank, vergeleken met 7,33 miljoen het voorgaande kwartaal. Dat was beneden de verwachtingen van analisten. De verkopen van iPods daalde op jaarbasis met 17 procent tot 9,02 miljoen.

Apple laat weten dat de vraag naar de iPad 2 echter ongekend is. "We hebben alle iPad 2's die we konden produceren verkocht. Er was gewoon niet meer mogelijk", aldus het bedrijf.

Het bedrijf draait volgens Apple-topman Steve Jobs dan ookop volle kracht. ''We zullen de rest van het jaar op alle fronten blijven innoveren'', aldus Jobs.

nu

Published On: 21-04-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht