RIM heeft zijn beheersoftware Mobile Fusion uitgebracht voor bedrijven. Hiermee is het mogelijk om mobiele apparaten die op BlackBerry OS, iOS of Android draaien op afstand te beheren. De software werd vorig jaar al aangekondigd.

Volgens BlackBerry-maker RIM is de software voor bedrijven een goedkope oplossing om zakelijk gebruikte, mobiele apparaten veilig op afstand te beheren. De kosten bedragen 99 dollar per gebruiker of 4 dollar per gebruiker per maand. Voor grote groepen gebruikers is korting mogelijk en de benodigde software is gratis te downloaden. Bedrijven moeten daarnaast upgraden naar BlackBerry Enterprise Server v5 om van Mobile Fusion gebruik te kunnen maken. 

Met de beheersoftware is het mogelijk om mobiele apparaten op BlackBerry OS, Android of iOS te beheren. Er komt ook ondersteuning voor toekomstige smartphones met BlackBerry 10. Daarbij kunnen beheerders de beveiliging en gebruikersinstellingen op smartphones en tablets aanpassen, waarbij de verbinding versleuteld is met 256bit-aes-encryptie. Het is mogelijk om apparaten op afstand te vergrendelen, apps te laten installeren of te 'wipen'. 

Mobile Fusion is beschikbaar voor bedrijven en overheidsinstellingen en wordt geleverd met een webinterface waarmee smartphones en tablets op afstand zijn te bedienen. De software is afkomstig van het bedrijf ubitexx, dat door RIM werd overgenomen. Eerder beloofde de fabrikant zijn beheersoftware in maart uit te brengen, bij het aankondigen van een bètaversie.

Tweakers

Published On: 03-04-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht