Research In Motion (RIM) gaat proberen meer en betere applicaties op de Blackberry’s te krijgen. Volgende week worden nieuwe manieren om software te ontwikkelen gelanceerd. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vrijdag. Met de aankondiging wil RIM ervoor zorgen dat ontwikkelaars gemakkelijker applicaties kunnen ontwikkelen. Op dat gebied loopt RIM namelijk achter in vergelijking met Apple en Android. The Wall Street Journal noemt het de grootste poging van RIM tot nu toe om meer applicaties te realiseren.

Spellen
Naast het verbeteren van de mogelijkheden voor ontwikkelaars waar RIM al contracten mee heeft, is de telefoonmaker ook op zoek naar nieuwe ontwikkelaars. Zo heeft bijvoorbeeld de ontwikkelaar van bekende spellen als Bejeweled het afgelopen jaar vooral applicaties gemaakt voor de iPhones van Apple en toestellen met Android.

Eerder richtte de ontwikkelaar zich ook wel op Blackberry, maar achtte andere toestellen toch geschikter. Critici zien dat nog steeds zo. Ze wijzen op problemen met wat oudere Blackberry’s die nog veel gebruikt worden. De toestellen zouden te traag zijn om fatsoenlijk spellen op te kunnen spelen. Afgelopen maand lanceerde RIM ook een nieuw advertentieplatform dat advertenties automatisch aan applicaties verbindt.


Nu.nl

Published On: 16-10-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht