Nederlanders gebruiken het internet op hun mobiel of smartphone steeds vaker. Al meer dan een derde van de Nederlanders maakt gebruik van internet op hun toestel, dat stelt telecomwaakhond OPTA. Volgens het bedrijf kloppen de gegevens die de Europese Commissie vorige week publiceerde niet.

Volgens de OPTA heeft de Europese Commissie bronnen gebruikt die niet kloppen, de OPTA zelf maakt gebruik van andere bronnen die een heel ander beeld schetsen. Het aantal gebruikers met mobiel internet blijkt uit een eerder gepubliceerd rapport van de OPTA rond de 5,6 miljoen te liggen. Wat betekent dat meer dan een derde van de Nederlanders mobiel internet hebben en meer dan een kwart van alle mobiele aansluitingen. Volgens de Europese commissie zou dit aantal een stuk lager liggen en zouden maar ongeveer één miljoen Nederlanders over mobiel internet beschikken, wat neer komt op grofweg 6 procent van de bevolking.

De cijfers die de OPTA publiceert zijn een combinatie van de cijfers van KPN, Vodafone en T-Mobile. Het is onduidelijk waar de gegevens van de Europese Commissie exact vandaan komen. Wel weten we dat het onderzoek door het bureau Idate is gedaan.""


Het percentage aan mobiele internetgebruikers dat de OPTA weet te melden, zou betekenen dat Nederland een voorloper is op dit gebied in plaats van achterop loopt zoals Idate beweerd.

De echte koploper volgens Idate is Luxemburg. Of deze gegevens en van andere landen wel kloppen is nog onduidelijk. De cijfers van de Europese Commissie zijn ruim een week geleden gepubliceerd en tot op heden nog niet gecorrigeerd.
TechZine

Published On: 10-06-11|Categories: nieuws|

Deel dit bericht