Ruim de helft van de Nederlanders (56 procent) gaat wel eens buitenshuis online. Dit gebeurt vooral veel met smartphones.

Dat blijkt uit cijfers die maandag zijn gepubliceerd door het CBS

Bijna de helft van alle Nederlanders tussen de 16 en 75 jaar gebruikte een smartphone om mobiel te internetten in 2012. Ongeveer een derde gebruikte buitenshuis een laptop en zo'n 20 procent gebruikte een tablet.

Opvallend is dat vooral mobiel laptopgebruik in 2012 een grote sprong maakte, van 21 naar 34 procent. Omdat er op steeds meer plekken wifi beschikbaar is, wordt het gebruik van de laptop onderweg aantrekkelijker, zo verklaart het CBS de stijging. Tabletgebruik werd dit jaar voor het eerst gemeten en kunnen dus niet worden vergeleken met eerdere jaren.

Beweeg de cursor over de lijn om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van CBS. Bekijk hier een grote versie.

Meer dan de helft van alle jongeren tussen de 12 en 24 jaar gebruikt dagelijks een smartphone met mobiel internet. Bij ouderen van tussen de 65 en 75 jaar is de laptop nog populairder dan de smartphone.

Binnen Europa staat Nederland op de vijfde plaats als het gaat om mobiel internetgebruik. Inwoners van Zweden zijn zowel buitenshuis als binnenshuis het meest online. Bekijk de volledige lijst.

Nu.nl

Published On: 08-07-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht