Dankzij de samenwerking tussen Mega Bite en Stichting Moyo Mundo wordt het zelfbeschikkingsrecht van Afrikaanse vrouwen verbeterd. Hoe dat in elkaar steekt?

Mega Bite stelt afgeschreven, maar nog goed bruikbare laptops en computers beschikbaar voor Moyo Mundo. Deze stichting verkoopt deze apparatuur en besteed de opbrengst aan diverse projecten in Kenia. Het grootste project momenteel is de sponsoring van anticonceptie.

""

Veel Afrikaanse vrouwen willen graag de komst van hun kinderen plannen. Alleen als het gezinsinkomen net voldoende is om rond te komen, dan schiet de anticonceptie erbij in. Een mens kan niet zonder voedsel, maar wel zonder voorbehoedsmiddel. Dit is de realiteit voor vele Afrikaanse vrouwen. Zij zijn zich ervan bewust dat een kleinere kinderschare bijdraagt aan kwaliteit van leven voor het hele gezin.

In ruraal Kenia is de realiteit om van minder dan 2 euro per dag rond te komen. Van die 2 euro dient een gezin met gemiddeld 5 personen zich te voeden. De kosten voor het levensonderhoud liggen relatief gezien hoog. Van die 2 euro blijft weinig over.

Stichting Moyo Mundo sponsort voor 3/4 deel de kosten van een implantaat die voor een periode van 3 jaar beschermt tegen zwangerschap. Een succesnummer. In de periode april-juni 2014 zijn er 1.084 Keniaanse dames op deze wijze voorzien van anticonceptie. Goed nieuws reist snel en vele dames hebben aangegeven ook deze investering te willen doen.

 

Mega Bite

Published On: 02-10-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht