Samsung heeft bekendgemaakt dat de Galaxy S4 vanaf 27 april in de Nederlandse winkels verkrijgbaar zal zijn. Het nieuwe vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse bedrijf zal ongetwijfeld weer goed gaan verkopen en is bij veel telecomoperators en winkels al voorbesteld.

De Galaxy S IV beschikt over een 4,99 inch Super AMOLED-scherm met een Full HD-resolutie, waarmee dit toestel de concurrentie aan zal gaan met Sony's vlaggenschip, de Xperia Z (review). De Galaxy S4 beschikt verder over 2GB aan werkgeheugen, een opslagcapaciteit van 16GB, welke uiteraard uitbreidbaar is via micro-SD. Ook zijn er twee camera's aanwezig, een van 13 megapixel aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde.

Het Nederlandse model van de Galaxy S4 wordt aangedreven door een 1,9 GHz quad-core processor van Qualcomm. Samsung brengt de Galaxy S4 in Nederland niet op de markt met de eigen Exynos-chip. Het is de eerste keer dat Samsung het vlaggenschip voorziet van een chip van een andere fabrikant. Reden hiervoor zou een tekort aan productiecapaciteit zijn van de eigen chip. Een voordeel van de Qualcomm-chip is overigens wel dat de smartphone meteen geschikt is voor 4G-netwerken, ook in Nederland.

Het ontwerp van de Galaxy S4 is een duidelijke doorontwikkeling van de Galaxy S III en is dan ook niet extreem vernieuwend. Nog steeds gebruikt Samsung veel plastic en heeft het toestel ruim afgeronde hoeken. Wel heeft Samsung de kleuren aangepast, waar de Galaxy S III in het begin verscheen in het blauw en wit, kiest Samsung nu weer voor het traditionelere zwart en wit.
 

Ook heeft Samsung maar liefst negen sensoren toegevoegd aan de Galaxy S4, om goed te kunnen meten wat er in de omgeving van de smartphone gebeurt. Zo is er een temperatuur/vochtigheidssensor aanwezig, die via de S-Health applicatie de ideale omstandigheden kan aangeven. Ook is er een barometer aanwezig die de luchtdruk meet.

Oude en vertrouwde sensoren zijn aanwezig, zoals een accelerometer, RGB-sensor, bewegingssensor, afstandssensor, gezichtsherkenning en geomagnetische sensor voor GPS-bepaling. 

De grootste innovaties van de Galaxy S4 zitten eigenlijk in de software, Samsung heeft opnieuw een hele hoop functionaliteit toegevoegd, waarmee het gebruik van de smartphone gemakkelijker en gebruiksvriendelijker wordt.

Functies die in de Galaxy S III zaten, zoals het detecteren of de gebruiker naar het scherm kijkt en dan niet in stand-by gaat, zijn uitgebreid. Nu pauzeert een video ook als je niet meer naar het scherm kijkt. Daarnaast kan je ook handgebaren boven de smartphone maken om bijvoorbeeld door de fotogalerij te bladeren. 

Techzine

Published On: 17-04-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht