Op de Chinese website CNMO is een screenshot geplaatst van de Antutu-benchmark waarin de specificaties van de Samsung Galaxy S6 staan. Althans dat beweert de website, wij houden nog even een slag om de arm want de benchmark is niet uitgevoerd. Het toestel krijgt mogelijk een 5,5 inch scherm met een QHD-resolutie en een Exynos-processor in plaats van een Qualcomm Snapdragon.

Volgens de Chinese website gaat het om een Samsung-toestel met de productcode SM-G925F, aangezien de specificaties duidelijk vallen in het high-end segment wordt meteen gedacht aan de Samsung Galaxy S6. Dat is op zich geen vreemde gedachten, maar er zijn nog wel wat vraagtekens.

Zo beschikt dit toestel over een 5,5 inch scherm met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. De schermresolutie is op zich niet vreemd maar de schermdiagonaal van 5,5 inch brengt het toestel qua formaat wel erg dicht in de buurt van de Galaxy Note 4, dat toestel heeft een schermformaat van 5,7 inch. Dat verschil wordt dan wel erg klein.

Als we kijken naar de overige specificaties dan zien we een Exynos 7420 processor. Dit is een 64bit octa-core chip met een kloksnelheid van 1800 MHz en een Mali-T760 GPU. Verder is er 3GB werkgeheugen aanwezig en 32GB aan opslagcapaciteit. De camera aan de acherzijde is voorzien van een 20 megapixel sensor en de camera aan de voorzijde moet het stellen met 5 megapixels. Uiteraard draait het toestel op Android 5.0 Lollipop. 

In principe verwachten we dat Samsung de Galaxy S6 op zijn vroegst pas eind februari zal presenteren, om het toestel vervolgens in maart of april op de markt te brengen. Deze verwachting is gebaseerd op de ervaring van de afgelopen jaren, er is echter één heel groot verschil met de afgelopen jaren, toen waren de vlaggenschepen steeds een groter succes, de Galaxy S5 heeft 40 procent minder goed gepresteerd dat Samsung had verwacht. Het zou dus ook niet vreemd zijn als Samsung zou beslissen om de opvolger iets eerder op de markt te brengen. Het uitlekken van deze specificaties is namelijk wel erg vroeg.

In de meeste landen voert Samsung tegenwoordig een Qualcomm processor in zijn vlaggenschepen en in dit toestel zit een Exynos-chip. Dat is mogelijk te verklaren door de geruchten dat er problemen zijn met de productie van de Qualcomm Snapdragon 810. Samsung zou om die reden ervoor kunnen kiezen terug te vallen op zijn eigen chips.

Techzine

Published On: 08-12-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht