Samsung heeft zijn 'reuzentelefoon' Galaxy Mega 6.3 voor de Nederlandse markt aangekondigd. Het 6,3"-scherm heeft een nog onbekende 'hd-resolutie'. De telefoon heeft ongeveer hetzelfde ontwerp als de onlangs geïntroduceerde Galaxy S4.

Een verschil tussen beide telefoons is dat de Menu- en Back-knop zijn omgedraaid op Galaxy Mega 6.3: al jarenlang plaatst Samsung de Back-knop rechts van de Home-knop, maar die staat nu links. De Mega 6.3 heeft wel hetzelfde ontwerp als de Galaxy S4, uitgevoerd in plastic en voorzien van een patroontje.

De telefoon heeft een 6,3"-scherm. Het paneel is een tft-lcd, dat Samsung niet verder specificeert. Het zou kunnen dat het gaat om een pls-scherm, dat de fabrikant ook gebruikt in tablets. Pls is een variant van Samsung op ips, die ten opzichte van tn-panelen betere kijkhoeken en mooiere kleurweergave biedt.

De telefoon meet 167x88x8mm en weegt 199 gram. Daarmee is hij een stuk groter en zwaarder dan bijvoorbeeld de Note II met 5,5"-scherm. De telefoon heeft werkgeheugen met een capaciteit van 1,5GB. De soc is onbekend, maar heeft twee processorkernen die geklokt zijn op 1,7GHz. Een mogelijkheid is dat het gaat om de Exynos 5 Dual die onder meer ook in de Nexus 10 te vinden is. De Mega 6.3 heeft een 3200mAh-accu, niet veel groter dan de 3100mAh-accu in de Note II. De telefoon ondersteunt 802.11b/g/n-wifi, maar ook de nieuwe ac-standaard. Daarnaast is bluetooth 4.0 aanwezig en heeft de Mega 6.3 naast 2g- en 3g- ook 4g-ondersteuning aan boord.

Met een scherm van 6,3" zal de Mega 6.3 de grootste telefoon zijn op de Nederlandse markt als hij in juni verschijnt. De Ascend Mate van Huawei, die eveneens in de zomer uit zou moeten komen, heeft een 6,1"-scherm. De Mega 6.3 draait op Android 4.2 met Samsungs eigen Touchwiz-skin, aangevuld met sommige features van de Galaxy S4 als S Translator. De adviesprijs in Nederland wordt 599 euro.

"Samsung

tweakers.net

Published On: 11-04-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht