Samsung heeft donderdagavond tijdens een persevenement in New York de nieuwe Galaxy S IV gepresenteerd. 

Tijdens de presentatie legde Samsung de nadruk op het nieuwe 4,99 inch scherm dat in het toestel verwerkt zit, en een aantal nieuwe functies die Samsung in het Android-besturingssysteem heeft ingebouwd.

Het scherm van de Galaxy S IV is iets groter dan die van zijn voorganger, met 4,99 inch tegenover de 4,8 inch van de S III. Het nieuwe scherm krijgt een full hd-resolutie van 1920 x 1080 pixels, wat 441 pixels per inch oplevert. Dat is iets minder dan de recent gelanceerde HTC One, die evenveel pixels op een scherm van 4,7 inch laat zien.

Door de amoled-technolgie waar het scherm gebruik van maakt, zouden zowel felle als donkere kleuren natuurgetrouwermoeten worden weergegeven. Net als het display van de Nokia Lumia 920 kan het scherm van de Galaxy S IV nog steedsaanrakingen registreren als de gebruiker handschoenen aan heeft.

Bekijk de presentatie van de Galaxy S IV:

Eye Scroll

De opvolger van de zeer populaire Galaxy S III is zoals al werd verwacht weer gemaakt van plastic en krijgt een quad-core Snapdragon-processor van 1,9 GHz. In sommige regio's krijgt de telefoon een octacore processor van Samsung zelf, maar dat lijkt in Nederland niet het geval te zijn.

De eerder uitgelekte 'Eye Scroll'-functie blijkt inderdaad in het toestel te zijn verwerkt. De functie registreert de positie van de ogen van de gebruiker. Vervolgens kan door het toestel licht heen en weer te kantelen worden gescrolld door bijvoorbeeld webpagina's. 

Een gerelateerde functie is 'Eye Pause'. Die functie moet video's automatisch pauzeren als de gebruiker van de Galaxy S IV wegkijkt van het toestel. Ook kan met 'Air Gesture' het toestel worden bestuurd door handbewegingen voor het scherm te maken. Dit scherm hoeft dan dus niet te worden aangeraakt.

Camera

De camera, van 13 megapixel, wordt uitgerust met flink wat nieuwe softwarematige foefjes. Zo kan met de dual camera-functie zowel de camera aan de voorkant als die aan de achterkant tegelijk worden gebruikt.

Zo kan in foto's of video's een beeld van de maker van de opname worden verwerkt. Ook wordt het in het chatprogramma ChatOn van Samsung mogelijk om beide camera's tegelijk aan te zetten, zodat de ontvanger van een gesprek meerdere mensen tegelijk kan zien.

Met 'drama shot' kan de camera in 4 seconden meer dan 100 foto's maken, waarna één collage van al die beelden bij elkaar wordt gemaakt. Als voorbeeld toonde Samsung een ballerina die voor de camera langs danste. In het eindresultaat stond de ballerina in verschillende poses naast elkaar op één foto.

Android

De Galaxy S IV draait op Android 4.2.2, de laatste versie van het besturingssysteem. Net als bij andere telefoons van Samsung is een eigen 'skin' van het bedrijf over Android heen geplaatst.

Deze heeft echter wel enkele veranderingen ondergaan. Zo is de zwarte balk aan de bovenkant van het scherm niet meer zichtbaar op het homescreen. In plaats daarvan worden informatie over bereik en batterij getoond op de kleur van het homescreen zelf.

Ook het lockscreen is aangepast. In plaats van de watereffecten die bij eerdere Galaxy-telefoons werden vertoond als het toestel van het slot werd gehaald, worden nu lichteffecten getoond.

Vertaling

Ook nieuw is S Translator, een vertaaldienst van Samsung. Net als bij Google Translate kunnen getypte teksten automatisch vertaald worden, maar gebruikers kunnen ook teksten inspreken en de vertaling weer laten uitspreken.

Bovendien wordt de Galaxy S IV standaard geleverd met Samsung Knox, een nieuwe beveiligingsdienst. Die kan werk- en privégedeeltes van de telefoon privé houden, zodat bijvoorbeeld gevoelige zakelijke informatie niet kan worden gelekt als er malware op het toestel terecht komt.

Batterij

De Galaxy S IV krijgt een krachtigere accu van 2600 mAh, om het verbuik van het full-hd scherm bij te benen. De telefoon krijgt 2 GB werkgeheugen en wordt geleverd in varianten met 16, 32 of 64 GB opslagruimte. De S IV ondersteunt wereldwijd frequenties voor 4G-internet.

Topman JK Shin van Samsung zei tijdens de presentatie dat de Galaxy S IV vanaf eind april in 155 landen wordt verkocht, hoewel Samsung Nederland enkel spreekt van een release 'in het tweede kwartaal'. De telefoon wordt verkrijgbaar in een witte en zwarte variant voor een adviesprijs van 699 euro.

Nu.nl

Published On: 15-03-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht