Samsung heeft in het vierde kwartaal een recordwinst behaald van omgerekend ruim 3,5 miljard euro. Dat komt vooral door de enorme groei in de verkoop van smartphones.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Samsung bekend heeft gemaakt.

Het bedrijf onthulde geen exacte cijfers wat betreft smartphoneverkoop, maar de schattingen liggen tussen de 32 en 35 miljoen exemplaren. In het vorige kwartaal waren dat er nog 24 miljoen.

Door deze groei van maximaal 46 procent heeft Samsung de tegenvallende opbrengsten op het gebied van chips en schermen kunnen compenseren. Zo daalde de gemiddelde prijs van flatscreenschermen bij Samsung met 21 procent door stagnerende tv-verkopen.

Record
De winst van 3,5 miljard euro pakte hoger uit dan de verwachting die op 3,16 miljard euro lag. De kwartaalwinst is bovendien 22 procent hoger dan die in het vorige kwartaal en hoger dan de 3,37 miljard euro in het tweede kwartaal van 2010, dat tot nu toe het recordkwartaal was.

De voorspelling is dat Samsung in 2012 170 miljoen smartphones zal verkopen, gemiddeld 42,5 miljoen per kwartaal. In 2011 werden er 95 miljoen smartphones verkocht en wist Samsung in totaal ruim 300 miljoen mobiele telefoons aan de man te brengen.

De enorme groei die Samsung doormaakt, is vooral te danken aan de populaire Galaxysmartphones zoals de Galaxy S, Galaxy S II en Galaxy Ace. Samsung wist met deze toestellen Nokia en Apple al in het derde kwartaal achter zich te laten op het gebied van smartphoneverkopen.

De waarde van het bedrijf ligt nu rond de 117 miljard euro.
http://www.nu.nl/gadgets/2708654/samsung-verkoopt-recordaantal-smartphones.html

Published On: 06-01-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht