Een servicepack van virusscanner Avira blokkeerde deze week alle executables in Windows, waardoor pc's op grote schaal in de soep liepen. De gratis variant had geen problemen.

Na het installeren van de service pack raakten sommige pc's zodanig in de knoop dat ze niet meer konden opstarten. Op het forum van Avira melden diverse gebruikers de problemen met de antivirussoftware.

ProActiv uitgeschakeld

De gratis versie bleef gewoon werken. De exacte oorzaak is nog niet bekend, maar het is zeker dat het probleem in de betaalde module ProActiv zat. In de door Avira uitgegeven update is deze module dan ook uitgeschakeld tot de softwarefabrikant het probleem uitgepluisd heeft.

Het is niet bekend hoeveel klanten de service pack hebben geïnstalleerd en problemen hebben ondervonden. Avira was niet bereikbaar voor commentaar.

Antivirussoftware sloopt Windows

Dit is niet de eerste keer dat een virusscanner het besturingssysteem in de war schopt. Vorig jaar schrapte een update van Microsoft Security Essentials de browser Chrome van duizenden pc's. En eerder dit jaar zag dezelfde software Google voor malwarebron aan. Antivirussoftware AVG presteerde het zelfs tot twee keer toe om Windows te slopen.

Webwereld

Published On: 16-05-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht