LG heeft het dunste full hd lcd-scherm ter wereld getoond. Bovendien is het nieuwe scherm helderder en heeft het een smallere rand. Smartphones kunnen nu dunner, lichter en kleiner worden.

Dat stelt althans LG Display dat foto's van het nieuwe scherm online heeft gezet.

Het nieuwe lcd-scherm is slechts 2,2 millimeter dik en heeft een bezel (de rand rond het scherm) van 2,3 millimeter. Deze afmetingen moeten ervoor zorgen dat toekomstige smartphones met een full hd-scherm zoals de Galaxy S4, HTC One en Optimus G Pro dunner en lichter kunnen worden.

Ook kan een groter scherm verwerkt worden in dezelfde maat behuizing. Het getoonde display van het Zuid-Koreaanse bedrijf meet 5,2 inch. LG Display produceert niet alleen schermen voor moederbedrijf LG, maar levert ook aan andere fabrikanten.

LG belooft ook een betere helderheid van maximaal 535 nits en minder lijnen op het scherm. In combinatie met een beter contrast zou het scherm geschikter zijn voor gebruik in zonlicht.

Wanneer de eerste toestellen met het nieuwe full hd lcd-scherm op de markt komen is niet bekend. Mogelijk verwerkt LG het al in de Optimus G2 die 7 augustus wordt gepresenteerd. Deze week lekte de telefoon nog in volle glorie uit op diverse foto's en in een video.

Nu.nl

Published On: 11-07-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht