We zien op het moment steeds meer laptops uitkomen die beschikken over een Intel Core processor van de vierde generatie. Deze processors, ook wel bekend onder de naam Haswell, Zijn niet alleen sneller, maar weten zich ook op andere punten duidelijk te onderscheiden van de vorige generatie. Hieronder de drie grootste voordelen van de nieuwe Intel processors.

Accuduur
Toen Intel vorig jaar de derde generatie Intel Core processors aankondigde waren deze slechts 20% zuiniger dan de vorige generatie. Met Haswell wordt het energieverbruik van de processors echter een stuk radicaler aangepakt. Zo beweert Intel dat de zuinigste processors in de serie tot 20 keer efficiënter om zullen gaan met energie. In de praktijk zorgt dit ervoor dat je veel langer kan werken, films kan kijken, of kan internetten voor je de accu van je laptop opnieuw moet opladen.

Intel zelf beweert dat de zuinigste processors het nu mogelijk maken om tot bijna 12 uur lang video te kijken op een acculading van een laptop. Dit is al te zien bij de nieuwste generaties van de MacBook Air. Het 13-inch model van deze laptop gaat volgens Apple 12 uur mee, terwijl het 11-inch model het 9 uur moet volhouden.

Dunnere apparaten
Het kleinere formaat van de Intel Haswell processors en het lagere stroomverbruik zorgen ervoor dat de processors beter kunnen worden gebruikt in kleine tablets. Zo kunnen tablets dunner worden gemaakt, terwijl het wel mogelijk is om ze als volwaardige laptop te gebruiken. Hiermee maken de nieuwe processors het bijvoorbeeld nog beter mogelijk om alle hardware van een laptop te verwerken in een dun scherm waar je vervolgens een los toetsenbord aan kan klikken.

Computertotaal

Published On: 15-07-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht