Sony heeft een patentaanvraag ingediend om draadloos opladen met meerdere apparaten te stroomlijnen.

Sony's uitvinding is een systeem dat bijhoudt waar apparaten zich precies bevinden. Het apparaat kan volgens de patentaanvraag bepalen of en wanneer het opladen begint van ontvangers die binnen bereik zijn. Het draadloze oplaadproces kan daarmee worden geautomatiseerd.

Een smartphone zou bijvoorbeeld direct kunnen beginnen te laden zodra hij in de buurt van de zender komt. Ook zouden toestellen onderling kunnen bepalen wie het signaal moet ontvangen.

Draadloos opladen met Qi
Draadloos opladen is sinds de introductie van de Qi-standaard in opkomst voor mobiele apparaten. Onlangs richtten een aantal bedrijven een organisatie op om een nieuwe certificering voor draadloos opladen te introduceren. Deze Alliance for Wireless Power (A4WP) wil op afstand opladen breder trekken dan enkel smartphones en tablets.

Er zijn verschillende methoden om draadloos op te laden. De patentaanvraag van Sony laat in het midden welke methode gebruikt wordt en kan dus worden toegepast op elke vorm van draadloos opladen. De producent is overigens lid van de Wireless Power Consortium die de Qi-standaard heeft ontwikkeld.

Webwereld

Published On: 18-05-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht