Sony waarschuwt zijn gebruikers expliciet voor het overstappen naar Windows 10. De fabrikant is nog niet uitgetest.

Eigenaren van een Vaio-laptop kunnen beter niet upgraden naar de nieuwste Windows-versie. Volgens Sony is geduld geboden aangezien het nog geen stabiele prestaties kan garanderen. Daarnaast dreigen problemen met drivers en dataverlies. De waarschuwing is expliciet en geldt voor alle Windows-apparaten van het Japanse bedrijf.

"We raden nadrukkelijk aan dat u nog niet upgradet naar Windows 10 en dat u wacht totdat compatibiliteitsinformatie beschikbaar is", schrijft Sony, dat vorig jaar zijn Vaio-laptopmerk aan beleggingsonderneming JIP verkocht maar wel verdere ondersteuning beloofde, op zijn supportpagina. Het bedrijf is nog druk bezig met het testen van de prestaties van producten van Sony met Windows 10.

Even geduld a.u.b.

Laptopeigenaren worden daarom gevraagd om regelmatig te controleren of deze informatie is bijgewerkt. Sony komt geleidelijk aan met upgrade-informatie voor zijn verschillende producten en modellen. Die zal "in de loop van de zomer van 2015" bekend gemaakt worden. Bij de selectietool hiervoor vind je nu nog deze waarschuwing terug:

""

Microsoft brengt Windows 10 in drieën. Zo had geen enkele fabrikant bij de introductie op 29 juli Windows 10-machines klaarliggen in de winkel. Na de uitrol van de gratis update voor Windows 7 of 8.x-gebruikers en deelnemers aan het Insiders-programma volgt de eerste golf van speciale Windows 10-machines van OEM-partners komende herfst.

Webwereld

Published On: 11-08-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht