Spotify heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat het gratis abonnement zal worden uitgebreid naar smartphones en tablets. Natuurlijk is gratis niet helemaal gratis want er blijven bepaalde beperkingen van kracht, zo zijn er reclames tussen het afspelen van de nummers te horen en en zijn bepaalde functionaliteiten uitgeschakeld.

Spotify gaat vandaag beginnen met het uitrollen van nieuwe iOS en Android-apps, waarbij de iPad en Android-tablets dezelfde ervaring krijgen als de Windows en Mac-applicatie. Gebruikers kunnen op hun tablet gratis naar alle nummers en playlists luisteren. Wel worden er reclames afgespeeld tussen de nummers door en blijven Europese gebruikers gelimiteerd tot het gratis afspelen van 10 uur muziek per maand (2,5 uur per week).

Op de smartphones wordt Spotify gratis ook iets breder beschikbaar, gebruikers kunnen in de nieuwe versie een bestaande afspeellijst selecteren welke vervolgens in shuffle zal worden afgespeeld. Het is niet mogelijk om specifieke nummers te zoeken in de gratis versie. Uiteraard worden ook hier advertenties afgespeeld tussen de nummers door en zal het tijdslimiet van kracht blijven.

Amerikaanse gebruikers hebben vooralsnog de luxe positie dat het tijdslimiet daar nog niet is ingevoerd. Of dit te maken heeft met de conversie naar betaald gebruik of de hoeveelheid advertenties is onduidelijk.

Voor de Spotify-gebruikers die een abonnement hebben verandert er vooralsnog niets, de prijzen blijven gelijk.
 

Statistieken

Spotify gaf verder een kijkje in de statistieken, er zijn inmiddels 1,5 miljard afspeellijsten aangemaakt (er komen er elke dag 1,5 miljoen bij) en het afgelopen jaar is er maar liefst 4,5 miljard uur aan muziek geluisterd via Spotify. Spotify maakte niet bekend hoeveel gebruikers het op dit moment heeft en hoeveel daarvan een betaald abonnement hebben.
 

20 nieuwe landen

Om ervoor te zorgen dat de statistieken volgend jaar nog indrukwekkender zijn kondigt Spotify aan dat het gaat uitbreiden, de dienst wordt vandaag beschikbaar gemaakt in nog eens 20 landen. Deze uitbreiding is ook goed nieuws voor bestaande abonnees van Spotify want nu kan je tijdens je vakantie in nog eens 20 landen van je favoriete muziek genieten. Het gaat om veel Zuid-Amerikaanse en enkele Europese landen; Bolivia, Bulgarije, Chili, Colombia, Costa Rica, Cyprus, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Hongarije, Malta, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Slowakije, Tsjechië en Uruguay.

www.techzine.nl

Published On: 11-12-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht