Spotify heeft in de webversie van de streaming muziekdienst een 'discover'-functie toegevoegd. Hiermee worden aanbevelingen getoond op basis van eerder afgespeelde muziek.

Dat melden verschillende Amerikaanse media woensdag. De functie lijkt nog niet voor alle gebruikers actief te zijn.

Spotify had al een radio-functie, maar de functionaliteit daarvan was beperkt. Het was mogelijk om muziek af te spelen op basis van genre of een bepaalde artiest, maar er werden geen aanbeveligen gegeven op basis van de hele muziekcollectie van een gebruiker.

Dat gebeurt met de discover-functie wel. Bovendien laat de pagina favoriete playlists van vrienden en 'trendsetters' zien.

Spotify gebruikt ook gegevens van samenwerkende bedrijven om meer informatie te tonen. Zo worden concertdata van Songkick en recensies van Pitchfork weergegeven. Ook andere apps kunnen hun informatie toevoegen in het tabblad.

Lang geduurd
Concurrenten van Spotify, zoals Rdio, Pandora en Deezer, bieden al langer persoonlijke aanbevelingen. Productmanager Charlie Hellman van Spotify vertelt aan The Verge dat de introductie van de functie lang heeft geduurd, omdat de dienst deze meteen goed wilde maken. 

In de desktopapp van Spotify is de functie voorlopig nog niet beschikbaar, maar de discover-tab verschijnt woensdag al wel in dewebversie van Spotify. Ook melden verschillende gebruikers dat ze de discover-functie al zien in de iOS-app.

Die versie krijgt ook de nieuwe functie 'audio previews', waarmee een voorproefje kan worden geluisterd van nummers. Door lang op een nummer te klikken wordt de muziek die dan afspeelt langzaam uitgezet en krijgt de gebruiker een stukje van het geselecteerde nummer te horen.

nu.nl

Published On: 29-05-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht