Gelekte screenshots van de Windows 8.1-update bevestigen de geruchten over het wederkeren van de startknop, al functioneert deze waarschijnlijk niet zoals in eerdere versies van het besturingssysteem. 

Winsupersite publiceert de screenshots van een build van de nieuwste Windows-versie, waarin de startknop te zien is. Techzine voorspelde de terugkomst van de startknop eerder deze maand, maar zoals verwacht is de herintroductie van de knop geen voorbode van een terugkeer naar het oude startmenu. De knop opent namelijk het Metro UI-startscherm, net als de Windows-knop op het toetsenbord. 

Daarnaast zou de update een nieuwe optionele vormgeving van het startscherm introduceren. Behalve de nu gebruikte tegels zet het scherm met Alle Apps de aanwezige applicaties overzichtelijk in een lijst. De gebruiker kan hier applicaties groeperen naar eigen inzicht. 

Microsoft lijkt echter moeite te hebben met de herintroductie van de knop. De startknop zou standaard geactiveerd zijn in de nieuwe versie, maar als deze niet wordt gebruikt verdwijnt de knop vanzelf weer van de desktop. 

Naar verluidt zal de startknop ook verschijnen in de Windows Store en het startscherm zelf, zodra de gebruiker de muis in de linker onderhoek plaatst. Ook het booten naar de desktop zou met de update desgewenst een optie zijn, die functie wordt niet standaard wordt geactiveerd. 

Het debuut van Windows 8.1 is hoe dan ook nog enkele maanden weg. Microsoft lanceert naar eigen zeggen tegen eind juni een preview, vermoedelijk tijdens de BUILD-conferentie in San Francisco. De consumentenversie zal waarschijnlijk pas enkele maanden later worden uitgerold.

Techzine

Published On: 30-05-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht