Er worden dit jaar minder tablets verkocht dan verwacht. De jonge markt zal nog maar met 'slechts' 12,1 procent groeien.

Dat voorspelt althans onderzoeksbureau IDC.

Volgens de onderzoekers worden er dit jaar 245 miljoen in plaats van de verwachte 261 miljoen tablets verkocht. De verwachting is bijgesteld na een tegenvallend eerste kwartaal.

"Ten eerste vervangen consumenten hun tablet minder snel dan verwacht. Bovendien geven ze hun tablet door aan familieleden als ze zelf een nieuwe kopen", aldus IDC. Ook de opkomst van phablets, telefoons met een scherm van 5,5 inch of groter, zou de tabletmarkt verstoord hebben.

Phablets

Volgens IDC zijn dit soort phablets inmiddels goed voor 10,5 procent van de smartphonemarkt. Aan het eind van het jaar komt bovendien Apple naar verluidt met een iPhone-phablet. In Nederland is overigens 3 procent van de verkochte smartphones groter dan 5,5 inch.

De tabletmarkt zal dit jaar volgens IDC nog maar groeien met 12 procent tegenover een groei van bijna 52 procent in 2013.

Groot scherm

Hybride producten met een groot scherm zoals de onlangs aangekondigde Surface Pro 3 krijgen een steeds belangrijkere rol. Deze producten zijn te gebruiken als tablet en laptop en hebben volgens de criteria van IDC een scherm groter dan 11 inch.

Deze categorie is volgens de onderzoekers dit jaar goed voor 1,9 procent van alle verkochte tablets. 

nutech.nl

Published On: 30-05-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht