AMSTERDAM – De socialenetwerksite Hyves is gekocht door de Telegraaf Media Groep (TMG). Dat maakte het bedrijf, bekend van onder meer dagblad De Telegraaf en Sp!ts, maandag bekend. De prijs die het bedrijf heeft betaald, is niet bekendgemaakt.

Of er voor de gebruikers van de site veel zal veranderen, valt voorlopig nog te bezien. 'Hyves blijft gewoon Hyves', stelt het bedrijf in een persbericht.

De overname van Hyves is daarmee toch een feit. Een maand geleden ontkende de netwerksite nog dat het in de etalage stond. 'Maar mocht er een geweldig bod komen van een partij die bij Hyves past, dan kijk je ernaar, maar dat geldt natuurlijk voor elk bedrijf. Dus dat is puur hypothetisch', reageerde oprichter Raymond Spanjar toen op de overnamegeruchten.

Hyves heeft naar eigen zeggen negen miljoen Nederlandse leden. Het huidige management van het bedrijf blijft aan. De onderneming verwacht dit jaar een omzet te behalen van 20 miljoen euro.

Facebook
Ondanks de toenemende concurrentie van 's werelds grootste socialenetwerksite Facebook gaat het met Hyves beter dan ooit, benadrukte Spanjar een maand geleden nog. 'Ondanks alle geruchten die rondgaan over dat Hyves veel te duchten heeft van Facebook, breken we nog steeds onze eigen records, qua bezoek en qua omzet.'
 
Een woordvoerster van TMG wilde niet vertellen hoeveel het bedrijf voor Hyves heeft neergelegd. De acquisitie wordt door TMG uit eigen middelen voldaan en heeft een positief effect op de winst per aandeel.

Door de acquisitie van Hyves hoopt TMG 62 procent van alle Nederlanders online te kunnen bereiken. TMF bezit nu al veelbezochte sites als Telegraaf.nl, GeenStijl en Relatieplanet.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2694/Internet-Media/article/detail/1043181/2010/11/01/Hyves-overgenomen-door-Telegraaf-Media-Groep.dhtml

Published On: 01-11-10|Categories: nieuws|

Deel dit bericht