Na Vodafone en KPN gaat ook T-Mobile de komende jaren flink investeren in het netwerk om mobiel internet sneller en het netwerk betrouwbaarder te maken. 

T-Mobile heeft een nieuwe overeenkomst met het Chinese bedrijf Huawei getekend. Het gaat om een investering van honderden miljoenen euro's.

De providers zal alle vijfduizend antennestations gaan vernieuwen en begint nog deze maand in Amsterdam. Eind 2014 moeten de meeste antennes vervangen zijn waardoor klanten sneller zouden moeten kunnen internetten. Daarnaast zou de algehele betrouwbaarheid van het netwerk moeten verbeteren.

Om dit te bewerkstelligen zal T-Mobile gebruikmaken van de SingleRAN-technologie van Huawei. KPN en Vodafone kondigde vergelijkbare verbeteringen in 2012 al aan. Deze radiotechnologie kan via één antenne diverse mobiele standaarden (2G, 3G en 4G) ondersteunen. Naast de ondersteuning van het relatief nieuwe 4G zouden de oudere standaarden geoptimaliseerd worden.

4G

Het ombouwen van de antennes loopt gelijk aan de uitrol van het 4G-netwerk dat sneller mobiel internet mogelijk maakt. KPN is al begonnen met de uitrol, T-Mobile geeft klanten in de regio Amsterdam in de herfst van 2013 toegang tot 4G. Daarna volgen andere grote steden als Rotterdam, Den Haag en Utrecht en vervolgens de rest van de randstad en Nederland. Eind 2014 moet het overgrote deel van Nederland beschikking hebben over 4G van T-Mobile.

De providers kondigde onlangs nieuwe abonnementen aan waarbij belminuten en mobiel internet definitief van elkaar worden losgekoppeld. Ook kunnen klanten zonder extra kosten gebruikmaken van het toekomstige 4G-netwerk.

nu.nl

Published On: 10-05-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht