Vanaf vandaag horen klanten van T-Mobile er weer helemaal bij. Nadat klanten van de Vodafone en KPN al een tijdje landelijk de beschikking over 4G hadden, heeft T-Mobile naar eigen zeggen nu ook 95 procent van het land dekkend.

De provider beloofde in april dat zijn 4G-netwerk eind oktober landelijk dekkend zou zijn en heeft dat nipt gehaald. De laatste gaten worden voor het eind van het jaar gevuld, dan is er 99 procent dekking.

T-Mobile heeft zijn netwerk samen met de uitrol van 4G compleet vernieuwd, het kostte daarom twee en een half jaar om het netwerk opnieuw op te bouwen. Er staan nu 7000 T-Mobile 4G-masten in Nederland waarvan 2700 stuks op 900MHz zenden. De overige masten gebruiken 1800MHz. Lagere frequenties komen beter door obstakels als glas en muren, waardoor de dekking binnenshuis beter zou moeten zijn.

Iedere provider heeft zo zijn eigen definitie van landelijke dekking. T-Mobile verstaat eronder dat 95% van alle inwoners van Nederland in het 4G-dekkingsgebied wonen. Op de dekkingskaart zijn nog enkele groene gebieden te zien, die krijgen voor het eind van het jaar 4G. Dan hoopt de provider op 99 procent dekking te zitten.

 

OneMoreThing

Published On: 02-11-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht