Het aantal extensies zoals .com of .nl wordt, ondanks stevige kritiek, toch zoals gepland uitgebreid.

ICANN, de organisatie die de infrastructuur van het internet beheert en gaat over het toewijzen van extensies, laat weten dat de plannen gewoon uitgevoerd zullen worden. Eerder werd de uitbreiding van het aantal extensies al aangekondigd.

In de toekomst moet het bijvoorbeeld mogelijk zijn om .volvo of .apple te registreren. Bedrijven vrezen extra kosten en misbruik.

Kosten en misbruik
Om een dergelijke extensie in handen te krijgen moet zo’n 140.000 euro betaald worden. Bedrijven kunnen het zich volgens critici niet permitteren de extensies links te laten liggen omdat derden er dan mee aan de haal gaan en misbruik kunnen maken van het domein.

ICANN staat echter niet zomaar elke partij toe een extensie te registreren. De aanvrager zal eerst streng gecontroleerd worden toch is het bijvoorbeeld mogelijk dat er verwarring ontstaat door extensies die op elkaar lijken.

Momenteel zijn er ongeveer 250 extensies die verwijzen naar namen van landen en nog eens 22 die verwijzen naar het soort organisatie dat achter de website zit, zoals .com, .org of .info. Deze domeinen worden 'topleveldomein' (TLD) genoemd.

Geen vertraging
ICANN zegt het te waarderen dat bedrijven hun zorgen geuit hebben, maar stelt tegelijkertijd dat de invoering van nieuwe extensies niet vertraagd zal worden. “We doen uiteraard wel rustig aan”, aldus Steve Crocker van ICANN.

Toch blijven bedrijven vrezen dat zij straks miljoenen kwijt zijn aan het opkopen van allerlei extensies.
http://www.nu.nl/internet/2707795/toch-meer-extensies-ondanks-protest.html

Published On: 05-01-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht