De verwachte terugkeer van de ouderwetse Start-knop in de eerste grote update voor Windows 8 zou grotendeels ingegeven zijn door het hogere management van Microsoft. Het Windows-team zelf zou minder enthousiast zijn over de terugkeer.

Vorige week meldden zowel The Verge als Microsoft-watcher Mary Jo Foley dat het in Windows 8.1 mogelijk wordt om rechtstreeks naar de desktop te booten en het nieuwe Windows 8-startmenu te omzeilen. Ook zou Microsoft voornemens zijn de traditionele Windows Start-knop te herintroduceren.

Volgens Microsoft-kenner Paul Thurrot is die keuze gemaakt door het 'hogere management' bij de softwaregigant. Vanuit het Windows-team zou er bezwaar zijn tegen het terugbrengen van de elementen uit Windows 7, maar de top bij Microsoft zou die bezwaren naast zich neer gelegd hebben.

Het is nog niet duidelijk of de Start-knop standaard ingeschakeld zal zijn of dat het om een optie gaat. Daarnaast is onduidelijk of de ouderwetse Start-knop gebruikers het bijpassende startmenu zal tonen of dat de knop wordt gekoppeld aan het Windows 8-startmenu.

Of de nieuwe features daadwerkelijk onderdeel van de eerste grote update voor Windows 8 zullen zijn, is nog niet zeker. In de builds die onlangs zijn uitgelekt, waren ze nog niet aanwezig. Windows 8.1 moet de eerste grote update voor Windows 8 worden en stond eerder bekend onder de codenaam Blue. Microsoft zal de update vermoedelijk tijdens zijn Build-conferentie presenteren. Deze wordt van 26 tot 28 juni gehouden.

Tweakers.net

Published On: 22-04-13|Categories: nieuws|

Deel dit bericht