Symantec, dat op zijn securityblog schrijft over Trojan.Milicenso, noemt de malware een ware plaag voor grote bedrijven op verschillende continenten, waaronder landen in Noord-Europa, Noord-Amerika en India.

Wie de malware binnenhaalt -via het openen van een besmette bijlage, het surfen naar een geïnfecteerde site of de installatie van een valse videocodec- krijgt malafide advertenties op het scherm, een vrij gebruikelijke manier voor cybercriminelen om geld te verdienen.

Maar een van de ‘neveneffecten’ van Milicenso bezorgt kantoorwerkers echter een stuk meer overlast dan enkel wat ongewenste advertenties.

Het malafide programma zet een uitvoerbaar bestand weg in de wachtrij van de lokale printer en Windows verandert die in een eindeloze afdrukbeurt. Omdat het bestand normaal alleen kan worden geopend met speciale software, levert dat ontelbare vellen papier vol onzintekens op.

De enige manier om de printopdracht te stoppen, is volgens Symantec te wachten tot het papier op is of de stekker uit de printer te trekken. Antivirusfabrikanten zijn inmiddels in actie geschoten en kunnen de indringer steeds beter verwijderen.

Maar volgens het Internet Storm Center is inmiddels al een variant van Milicenso opgedoken die antivirussoftware actief ontwijkt.

Zdnet

Published On: 26-06-12|Categories: nieuws|

Deel dit bericht