Twitter zou overwegen om de karakterlimiet voor tweets te verruimen van 140 naar 10.000, net zoveel als de limiet momenteel voor privéberichten is.

Er gaan al langer geruchten dat Twitter de limiet wil oprekken, maar Re/Codeschrijft nu op basis van anonieme bronnen dat de nieuwe limiet 10.000 is. Dat is geen raar getal, want de karakterlimiet voor privéberichten ging eerder ook al van 140 naar 10.000.

Volgens de bronnen moet de verruiming van de karakterlimiet aan het eind van het eerste kwartaal van 2016 gaan plaatsvinden, hoewel er nog geen concrete datum geprikt is.

Twitter zou op dit moment een versie testen waarbij de limiet al verruimd is. In die versie ziet de timeline er hetzelfde uit als nu, maar kunnen gebruikers op een tweet klikken om de rest van de karakters te zien. Het is daarbij de bedoeling dat het uiterlijk van de tijdlijn niet al te veel verandert.

Twitter-ceo Jack Dorsey bevestigt dat er wordt gekeken naar manieren om meer tekst te tonen bij tweets. Daarbij kijkt Twitter hoe de aard van het sociale netwerk intact kan blijven, zodat het gros van de berichten kort blijft. "Als we besluiten om deze functie beschikbaar te stellen, dan zullen we ontwikkelaars ver van te voren op de hoogte stellen", aldus Dorsey.

Nu.nl

Published On: 06-01-16|Categories: nieuws|

Deel dit bericht