De antivirussoftware van Norton zorgt er na een update voor dat gebruikers van Internet Explorer de browser niet meer op kunnen starten. De problemen doen zich voor met versies 10 en 11, maar andere browsers zoals Chrome en Firefox zouden niet vatbaar zijn.

Veel gebruikers maken sinds vrijdagavond melding van de problemen op de fora van Norton. Een update van de antivirussoftware Norton Security lijkt ervoor te hebben gezorgd dat Internet Explorer crasht bij het opstarten. De problemen zijn gemeld met versies 10 en 11 van de browser, op Windows 7 en Windows 8.x. Ook op GoT maken Norton-gebruikers melding van de problemen. Met andere browsers lijken zich geen problemen voor te doen.

Uit de foutmeldingen valt op te maken dat IPSEng32.dll, een bestand dat hoort bij de antivirussoftware, schuldig is. Andere gebruikers melden dat een nieuwe versie van het bestand scrx86ie.dat de oorzaak is van de problemen. Het terugzetten van een oude versie van dit bestand zou er bij sommige gebruikers van Internet Explorer voor hebben gezorgd dat de browser weer bruikbaar is. Ook het deïnstalleren van Norton Security maakt Internet Explorer weer functioneel. Bij gebruikers die beschikken over Norton Security zonder de vrijdagavond verspreide update functioneert de browser nog wel, wat duidelijk maakt dat de problemen aan de kant van de antivirussoftware zitten.

Ontwikkelaar Symantec heeft op het probleem gereageerd, en brengt een nieuwe update uit om de problemen te verhelpen.

Tweakers.net

Published On: 24-02-15|Categories: nieuws|

Deel dit bericht