Deze hele week zijn er problemen met FaceTime, maar alleen bij gebruikers van iOS 6. Dit heeft te maken met een certificaat dat in iOS 6 zit en op 16 april verlopen is. Hierdoor kan FaceTime niet langer werken. De oplossing is simpel; updaten naar iOS 7.

In een supportdocument heeft Apple uiteengezet hoe de vork in de steel zit. Gebruikers van een iOS-apparaat dat compatibel is met iOS 7 moeten updaten naar iOS 7 om FaceTime weer te laten werken. Alleen voor apparaten die geen iOS 7 ondersteunen is een nieuwe versie van iOS 6 (6.1.6) beschikbaar die FaceTimen weer mogelijk maakt.

Ook gebruikers van OS X die sinds 16 april problemen met FaceTime ervaren dienen software-update te openen. OS X 10.7 Lion en 10.8 Mountain Lion dienen de laatste beveiligingsupdate te installeren. Gebruikers van OS X 10.6 kunnen een nieuwe versie van FaceTime for Mac uit de Mac App Store downloaden.

Het is duidelijk dat het beleid van Apple erop gericht is zoveel mogelijk gebruikers met een apparaat dat ondersteuning voor iOS 7 heeft, ook naar iOS 7 te laten updaten. Alleen voor apparaten als de iPhone 3GS die niet krachtig genoeg zijn om iOS 7 te draaien wordt bij ernstige problemen een nieuwe versie van iOS 6 uitgebracht.

Inmiddels draait ruim 87 procent van de iOS-apparaten wereldwijd op iOS 7. Het gebruik van iOS 6 halveerde het afgelopen halfjaar van 22 procent naar 11 procent.

onemorething.nl

Published On: 25-04-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht