Nog niet geupdate naar Windows 8 Update 1? Je hebt nog maar enkele dagen. Daarna is je computersysteem niet meer veilig.

Microsoft brengt aanstaande dinsdag zijn maandelijkse patchpakket uit en gebruikers van Windows 8.1 moeten voor die tijd de Windows 8.1 Update 1 hebben geïnstalleerd. Microsoft heeft immers gezegd dat niet geupdate Windows 8.1-systemen geen patches meer krijgen.

Eindelijk einde aan het uitstellen van deadline

Windows 8.1 Update 1 is al uitgekomen in april en aanvankelijk zei Microsoft dat die update voor de patchdinsdag in mei moest worden gedownload. Maar dat ging bepaald niet zonder horten en stoten en veel gebruikers kregen dat niet op tijd voor elkaar. Toen ook de zakelijke gebruikers begonnen te klagen, besloot Microsoft tot verschuiving van die deadline.

Consumenten kregen respijt tot deze aankomende juni-patchdinsdag en bedrijven kunnen het nog deze zomer uitzingen. Overigens is het ook mogelijk na aankomende dinsdag Windows 81. Update 1 te installeren, maar dan moeten ook de patches nog worden gedownload. Tot dan is het systeem kwetsbaar.

Pleisters voor kritiek gat in IE

Deze komende patchdinsdag heeft pleisters voor Internet Explorer, Windows, Office en Lync. In de update voor IE zit een oplossing voor een kritiek gat dat vorige maand is bekend gemaakt nadat de ontdekker ervanniet meer wilde wachten op Microsoft. Het gat werd vorig jaar al gemeld.

Een andere kritieke update is die op Windows, tenminste alle nog ondersteunde versies. Het moet een gat dichten die aanvallers in staat stelt op afstand code uit te voeren. Volgens experts geraadpleegd door Infoworld.com lijkt het erop dat ook Windows XP hiervoor kwetsbaar is, maar dat besturingssysteem krijgt dus geen patch. Verder wordt Office 2007 en 2010 gepatcht en verschillende versies van Lync 2010 en 2013.

webwereld.nl

Published On: 10-06-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht