Microsoft heeft tijdens een presentatie laten weten dat de aankomende update voor Windows 8.1 het besturingssysteem beter geschikt moet maken voor gebruik op apparaten die geen touchscreen hebben. Ook moet het OS meer hardware gaan ondersteunen.

Dat zei Microsoft-topman Joe Belfiore tijdens een presentatie voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona, zo meldt TechCrunch. Volgens de topman wordt in de update voor Windows 8.1 de focus gelegd op het gemakkelijker maken van de bediening zonder touchscreen.

Specifieke details werden niet bekendgemaakt, maar wel zou het OS gebruikersvriendelijker worden voor bediening met muis en toetsenbord. Gebruikers klaagden dat Microsoft zich met Windows 8 te veel op touchscreen-apparaten heeft gericht. Belfiore stelt dat de vernieuwingen niet ten koste gaan van de 'touch-ervaring' op Windows 8.

Eerder verscheen al een versie van de update Windows 8.1 op filesharingnetwerken. Daardoor waren enkele features die in de update zullen verschijnen al bekend. Volgens de geruchten zou Microsoft van plan zijn om Windows 8.1 in maart officieel te gaan verspreiden.

In de update zou onder meer een titlebar voor Modern UI-aps zitten die gebruikers apps laat minimaliseren en maximaliseren. Ook kunnen apps van de Windows Store nu vastgepind worden op de taskbar in de reguliere Windows-desktopomgeving. Nu zijn de nieuwe interface en de klassieke desktopinterface vrij strikt gescheiden. Een andere grote wijziging zou zijn dat Windows standaard naar de desktop-omgeving boot als er geen touchscreen aanwezig is. Volgens andere geruchten zou de update voor Windows 8.1 de prestaties verbeteren.

Ook moet de update voor Windows 8.1 een grotere variatie in hardware ondersteunen. Wederom werden geen verdere details geopenbaard. Belfiore bevestigde daarnaast dat de startknop terugkomt, al is onduidelijk wat daarmee wordt bedoeld: er zit al een startknop in Windows 8.1. De zoekfunctie krijgt in de update ook verbeteringen. Volgens Belfiore komt de software-update deze lente uit, maar een specifieke releasedatum is nog onbekend.

Tijdens de MWC-presentatie maakte Microsoft ook bekend dat het inmiddels 200 miljoen Windows 8-licenties heeft verkocht, anderhalf jaar na zijn introductie. Windows 7 verkocht in de eerste twee jaar 450 miljoen keer.

tweakers.net

Published On: 24-02-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht