Het verwijderen van de adminrechten bij gebruikers kan 60% van alle Windowslekken verhelpen, zo beweert een Brits bedrijf. Als het om kritieke Windowslekken gaat stijgt dit zelfs naar 92%. In het geval van alleen Internet Explorer zou de impact van kwetsbaarheden voor de volle 100% zijn op te lossen.

De cijfers zijn afkomstig van Avecto, een bedrijf dat oplossingen biedt waarmee organisaties adminrechten kunnen beheren. Om tot de percentages te komen keek het bedrijf naar de Security Bulletins waarin Microsoft stelt dat de impact van de verholpen lekken mogelijk kleiner is bij gebruikers die geen adminrechten hebben.

Vervolgens werd er aangenomen dat het wegnemen van de adminrechten de impact van alle lekken in het Security Bulletin kan verkleinen. Microsoft zegt echter dat het instellen van adminrechten de problemen kan verhelpen, niet dat het dit altijd doet. Ondanks het gekleurde rapport neemt dat niet weg dat veel beveiligingsexperts adviseren om standaard geen accounts met beheerdersrechten te gebruiken.

security.nl

Published On: 18-02-14|Categories: nieuws|

Deel dit bericht